Ik ben Helma van Koolwijk en woon in Reek. Ik heb jarenlang met ouderen en in het basisonderwijs gewerkt. Zo’n 12 jaar geleden heb ik voor het eerst kennisgemaakt met yoga. Door de positieve uitwerking die yoga op mij had werd ik geïnspireerd en ben de yogadocentenopleiding gaan volgen bij Dru-yoga in Arnhem. Deze yoga-opleiding heb ik succesvol afgerond en ben een gediplomeerd yogadocent.

In het begin bestond yoga voor mij alleen uit oefeningen die mijn lichaam meteen veranderden: mijn rugklachten verdwenen en zo sta je al veel beter in het leven. Maar langzaam werd het mij duidelijk dat yoga zoveel meer is dan alleen oefeningen.Door samen met je ademhaling de bewegingen te maken en in de ‘asanas’ (houdingen) te komen leer je kennismaken met de “flow”.Als je er voor openstaat, leer je ook dat die balans die je ervaart tijdens de yoga les, ook kunt voelen in het dagelijks leven. Yoga houdt voor mij dan ook in: acceptatie, tevredenheid, passie, liefde en balans.  Er is duidelijk meer ruimte. Ik vind het erg mooi om dit door te geven in mijn lessen.

In augustus 2013 ben ik vol enthousiasme gestart met 2 yogagroepen voor volwassenen. Dit deed ik aanvankelijk in aanvulling op mijn werk als basisschooldocente. Sinds 2014 richt ik me volledig op de Yogapraktijk.